Technicky nadané deti sa môžu zapojiť do tvorivej súťaže Vedecká hračka

25.04.2011 Celý región

Bratislava 24. apríla (TASR) – Tvorivé deti sa môžu zapojiť do celoslovenskej súťaže s medzinárodnou účasťou Vedecká hračka (Scientific Toy).

Podmienkou je navrhnúť funkčnú hračku či hru, ktorá využíva alebo demonštruje nejaký prírodný jav, zákonitosť. S písomným návrhom modelu, prototypu či výrobku sa treba prihlásiť do 31. júla. Súťažné podmienky sú na internetovej stránke www.vedeckahracka.sk. Podujatie sa koná pod patronátom európskej organizácie MILSET.

\"Chceme získať návrhy nových vedeckých hračiek. Najviac sa potešíme originálnym hračkám, ktoré by mohli nájsť širšie výrobné a edukačné využitie,\" uviedla pre TASR zakladateľka občianskeho združenia (OZ) Vedecká hračka Beata Puobišová. Okrem prípadného širšieho uplatnenia môžu najlepší navrhovatelia získať aj finančnú odmenu za prvé tri miesta vo výške 400, 300 a 200 eur.

Vedecká hračka je dobrovoľné záujmové nepolitické OZ. Jeho zámerom je rozvíjať voľnočasové technické a výtvarné aktivity najmä detí a mládeže, ktoré smerujú k navrhovaniu, vývoju, výrobe a propagácii vedeckých hračiek a hier s dôrazom na ich využitie vo vzdelávaní. OZ je členom Medzinárodnej organizácie pre voľný čas detí a mládeže vo vede a technike (Mouvement International pour le Loisir Scientifique et Technique – MILSET) a Medzinárodnej rady pre detskú hru (International Council for Children\'s Play – ICCP).
 

Vyberte región